"In het leven zijn geen oplossingen, er zijn krachten werkzaam: je moet ze hanteren en de oplossingen volgen vanzelf."


Antoine de Saint-Exupéry

Rob Laagland (1957)

Mijn naam is Rob Laagland, ik ben Senior Coach, Register Loopbaanprofessional CMI. Met mijn stijl van werken daag ik kandidaten uit om op eigen gedrag te reflecteren en keuzes te maken. Ik heb veel ervaring in het werken met vragen die gericht zijn op persoonlijke ontwikkeling en toekomst. Belangrijke inspiratiebronnen daarbij zijn het gedachtegoed van dieptepsycholoog A.H. Almaas en de narratieve therapie (Michael White). Almaas laat zien hoe essentiële kwaliteiten in de mens tijdens de ontwikkeling van de persoonlijkheid zoekraken. Hij heeft een methode ontwikkeld om die essentie weer op te sporen en te ontwikkelen. Bij de narratieve aanpak wordt een probleem niet in de kandidaat zelf gezocht, maar in de verhalen waarmee iemand zijn werkelijkheid creëert.

Als eigenaar directeur van een loopbaanadviesbureau heb ik jarenlang leiding gegeven aan een team professionals. Vanuit die dubbelrol van professional en leidinggevende, kan ik me ook goed inleven in de thema’s die leidinggevenden raken.
Daarnaast heb ik trainingen, methodes en leiderschapsprogramma’s ontwikkeld voor professionals. Mijn focus? Een realistisch en praktisch antwoord op vragen van kandidaten en organisaties.

Sinds december 2013 richt ik me weer volledig op de inhoud van mijn vak: organisaties ondersteunen bij duurzame inzetbaarheid en leiderschap. Medewerkers en management begeleiden bij vragen rondom werk en leven. Hiervoor zet ik dertig jaar ervaring binnen profit- en non profit organisaties in, naast ervaring en opleiding in Management Development, Human Resources, Organisatiesociologie, Loopbaanadvies, Psychotherapie, Leidinggeven en Managen.