Profiel

wees geduldig met alles wat geen antwoord kent en probeer te houden van de vragen zelf

rainer maria rilke

Rob Laagland (1957)

Rode draad in mijn loopbaan is het ondersteunen van medewerkers en organisaties bij duurzame inzetbaarheid en persoonlijke- en leiderschapsontwikkeling. Als adviseur luister ik goed, denk ik in mogelijkheden, blijf ik betrokken bij degene die advies vraagt en blijf ik gericht op het resultaat. Kennis en ervaring deel ik. 

In het algemeen ben ik ondernemend, opmerkzaam, klantgericht, rijk aan contacten en accuraat. Vanuit de dubbelrol van professional en leidinggevende kan ik me goed inleven in de thema’s die leidinggevenden raken.

Mijn stijl van werken daagt kandidaten uit om op eigen gedrag te reflecteren en vrij van oordelen of weerstanden nieuwe keuzes te maken. Ik heb veel ervaring in het werken met existentiële vragen die gericht zijn op ontwikkeling en toekomst.

Hiervoor zet ik ruim dertig jaar ervaring binnen profit-en non profit organisaties in, naast ervaring en opleiding in Management Development, Human Resources, Organisatiesociologie, Loopbaanadvies, Psychotherapie, Leidinggeven en Managen.

Belangrijke inspiratiebronnen voor mijn werk zijn het gedachtegoed van dieptepsycholoog A.H. Almaas en de narratieve aanpak (Michael White). Almaas laat zien hoe essentiële kwaliteiten in de mens tijdens de ontwikkeling van de persoonlijkheid zoekraken. Hij heeft een methode ontwikkeld om die essentie weer op te sporen en te ontwikkelen. Van 2012 tot 2023 volgde ik training in die methode.

Bij de narratieve aanpak wordt een probleem niet in de kandidaat zelf gezocht maar in de verhalen waarmee iemand zijn werkelijkheid creëert.

Andere inspiratie vind ik in het werken met glas. Van 2016 tot 2021 heb ik wekelijks in een glasatelier in Zaandam gewerkt. Ovengevormd glas. Creatief, ambachtelijk werk met mijn handen. Sinds 2023 ben ik voorzitter van de Stichting Glaskust www.stichtingglaskunst.nl