Transfercoaching

De zee kun je horen, met je handen voor je oren, in een kokkel, in een mosterdpotje of aan zee

Judith Herzberg

Transfercoaching is maatwerkbegeleiding gericht op het vinden van nieuw werk binnen of buiten de organisatie waar de kandidaat nu werkt.

Voor wie en waarom?

Voor medewerkers die nieuw werk zoeken binnen of buiten de organisatie waar ze nu werken. Voor organisaties die medewerkers willen laten begeleiden naar nieuw werk.

Aanpak

Transfercoaching bestaat uit tien gesprekken van anderhalf à twee uur in zes maanden. De begeleiding start met een aantal gesprekken individuele carrièreadvisering, waarin ik samen met de kandidaat antwoord formuleer op vragen als: wat drijft je?; waarom wil je veranderen? wat laat je los?; wat win je? Daarnaast kijken we naar belangstelling en sterktes en zwaktes van de kandidaat. Vervolgens verkent de kandidaat door oriënterende netwerkgesprekken de arbeidsmarkt. Doel hiervan is om realistische functies te vinden die passen bij zijn profiel. De kandidaat kan daarbij gebruik maken van mijn netwerk. Na afloop van deze oriënterende netwerkgesprekken evalueren we de uitkomsten. We sluiten af met gerichte acties op de arbeidsmarkt, zoals baanverwervend netwerken en solliciteren. Zo nodig wordt aandacht besteed aan mondelinge en schriftelijke communicatie.

Resultaat

Doel is het vinden van nieuw werk binnen of buiten de organisatie waar de kandidaat nu werkt. Dit lukt niet altijd binnen de gestelde periode. De kandidaat is na afloop in ieder geval goed toegerust om zelfstandig verder te zoeken naar werk.